MiM - nya dramatiker i samarbete med Luckan helsingfors presenterar

Unboxing

7 nya dramatiker

7 nya pjäser 

Unboxing 2020

MiM deltagarnas pjäser presenteras i videoformat


Varje år presenteras MiM medlemmarnas pjäser i en showcase där medlemmarnas egna pjäser spelas upp av professionella skådespelare inför publik. År 2020 skulle evenemanget, som döpts till Unboxing, ägt rum i november. På grund av Covid-19 pandemin kunde inte evenemanget hållas som planerat, istället spelades pjäserna in och resultatet har ni framför er. 


Pjäserna spelades in på Luckan Helsingfors som också är MiMs sammarbetspartner i projektet. 

Den slant

Av Minna Valkama

På scenen: Minna Valkama

Regi: Julian Garner

Kamera, ljud & ljus: Karin Berglund & Marika Hill

Minna Valkama

Minna Valkama är scenkonstpedagog och har utbildats på Yrkeshögskolan Novia i scenkonst och jobbar nu som dramapedagog på DOT r.f. samt skådespelare för Barnens Estrad. Minna njuter av att arbeta med drama och teater på varierande sätt både som lärare, skådespelare samt regissör och hennes intresse att utvecklas förde henne också med i MiM. Minna har skrivit pjäser och små uppträdanden för och med sina elever, men hade inte tagit sig tid att skriva för sin egen skull, eller utan pedagogiska ramar att ta i beaktandet. Minna njuter av att vara en del av den varma gemenskapen som MiM är. Minna hade ingen plan om vart hennes första pjäs skulle leda utan satt med som en passagerare själv. Nu har hon den överraskningen i sin hand.

Nattfjäril

Av Ronja Forsman

På scenen: Henrik Heselius & Robin Sundberg

Regi: Julian Garner

Kamera, ljud & ljus: Karin Berglund & Marika Hill

HENRIK HESELIUS

Henrik Heselius är skådespelare, musiker och pappa.

ROBIN "EFFE" SUNDBERG

Robin Sundberg, även kallad Effe, är ursprungligen från Stockholm men bor numera med sin familj på Brändö i Helsingfors. Effe jobbar som verksamhetsledare på Cefisto. Han har också jobbat på Klockriketeatern som producent och som skådespelare på olika finlandssvenska teatrar. Effe är även ordförande för amatörteatern AV-teatern som har sin scen på Annegatan 26 i Helsingfors